Teselskab for fine Damer


Fødselsdags fest for børn er noget af det bedste vi har samlet en række inspiration som du kan bruge til dit barns fødselsdag så du kan gøre det til noget helt særligt. Når de fine damer går til te selskab, har de deres yndlings taske med. invitationen har de naturligvis svaret på i god tid, og nu glæder de sig til at se hinanden til teselskabet. Her finder du hele guiden for denne fest, du kan selvfølgelig vælge at kun bruge noget af det. Du har også mulighed for at downloade det som pdf fil så du kan følge det hele slavisk. God fornøjelse

FORBEREDELSERNE:

  • Gæsteliste
  • Indkøb eller indlån af service
  • indkøb til indbydelser
  • Indkøb til bordpynt (bordkort, Pæonserviet & pynt til koppen
  • Historie fortælles
  • hårspænder
  • armbånd
  • taskevedhæng
  • scrapbooking
  • Fremstilling af indbydelser
  • udsending af indbydelser
  • dekoration af kopper
  • fremstilling af pæonservietter
  • fremstilling af bordkort
  • Indkøb til slik poserne & deres indhold
  • Fremstilling af slikposer
  • indkøb til fine kager
  • Indkøb til hattekagen
  • indkøb til små sandwich
  • Fremstilling af fine kager
  • Fremstilling af hattekage
  • Dække bord
  • forberede aktiviteterne

SELVE DAGEN:

  • Fremstille små sandwich
  • Tage imod gæsterne

Tekop – Du skal bruge:

Kop ( ad engangsemballage)

Limstift & saks

Udstanser og Papir

kage serviet

papirserviet med motiver

neglelak (f.eks i 2 forskellige farver)

  1. Udstans en lille firgur af papir
  2. Lim et stykke kage serviet på koppen
  3. Klip et motiv ud fra en papirserviet, fjern motivet på koppen. Lim den lille udstansede papirfigur på koppen. dup med neglelak

Pæonserviet

En støtte papirserviet

En mindre papirserviet

  1. Fold de sammenlagte servietter ud en gang, så de får rektangulær størrelse. Riv alle kanterne af på langs af servietterne (2×2 kanter)
  2. Læg den lille serviet ovenpå den større. Fold – med den lille serviet yderest – servietter sammen i vifteform. Bind – med et langt stykke kant fra servietterne – viften sammen på midten. hiv viften ud og pres den sammen til en cirkel omkring sammenbindingenspunktet ved at presse vifteenderne sammen. start med lagene fra den lille serviet og løft dem et ad gangen hele vejen rundt. løft bagefter lagene på den større serviet, så der danner sig en pæon (en Bonderose)

Bordkort – Det skal du bruge

1 stykke karton på 10 x 10 cm (Giver 6 stykker af 1 A4 ark på langs)

limstift, saks & lineal. udstanser & papir

papirserviet med motiver

tusch & farveblyanter

neglelak

  1. udstans en lille figur af papir
  2. Fold kartonstykket sammen på midten på langs
  3. klip en strimmel (10 cm) af en papirserviet og lim den på bordkortet træk parallelt 2 streger med tusch og farveblyanter
  4. skriv navn på bordkortet. lim den lille udstansede papirfigur på kortet dup med neglelak

forretter
Print opskrift
Små Sandwich
Lækre små sandwich, hvis du skal holde en skøn børnefødselsdag
Forberedelses tid 20 Minutter
Antal personer
Ingredienser
  • Agurk
  • Peberfrugt rød, gul orange
  • sandwichbrød
  • Flødeost
  • skiver af skinke eller kyllingepålæg
Xtra
  • tandstikker
  • perler med hul Hulstørrelse der passer så perlen sidder fast
  • skarp kniv
  • husholdningfilm
Forberedelses tid 20 Minutter
Antal personer
Ingredienser
  • Agurk
  • Peberfrugt rød, gul orange
  • sandwichbrød
  • Flødeost
  • skiver af skinke eller kyllingepålæg
Xtra
  • tandstikker
  • perler med hul Hulstørrelse der passer så perlen sidder fast
  • skarp kniv
  • husholdningfilm
Instruktioner
  1. Skyld grønsagerne
  2. skær agurken i skiver på langs skær peberfrugten i strimler på langs og fjern kernerne skær strimlerne til, så de kan lægge fladt på en skive sandwichbrød
  3. Smør sandwichbrødene med flødeost læg de smurte sandwichbrød sammen med et lag kød og et lag agurk eller peberfrugt (beregn at skorperne skæres af til sidst)
  4. indel sandwich i 9 felter (3 x 3 felter) - og sæt en tandstik med perle i midten af hvert felt. skær skorpen af sandwichen (alle 4 sider) skær sandwichen ud til 9 små sandwich sæt dem på tallerken. dæk med husholdnings-film og sæt dem i køleskabet til de skal serveres

Slikposer

1. Klip et karton på 7.5 x 10.5 cm (1/8 af 1 A4 ark på langs) Klip et stykke papir på 10.5 x 15 cm (1/4 af 1 A4 ark på tværs

2. klips et stykke bånd på karton stykket midt på ved kanten foroven. placer kartonstykket på papirstykket med afstandene: Sidemargen: 1.5 cm Bundmargen: 1.5 cm Topmargen: 3 cm

3. Klip ind langs de sorte streger, som vist på foto

4. Fold siderne ind og bunden op over. fjern de stykker papir der er blevet til overs. klip et hul i posens flap med en hullemaskine.

5. og – træk båndets 2 stykker igennem, når posen er fyldt. luk eventuelt posen med et klistermærke


Print opskrift
Fine Chokolademoffins
lækre moffins som er lige til at spise. rigtig god til enhver børnefødselsdag.
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
Ingredienser
Dej
  • 130 g grofthakket mørk chokolade
  • 100 g smeltet smør
  • 2 ÆG
  • 150 g Sukker
  • 175 g Mel
  • tsk bagepulver
  • 50 g hakkede nøddekerner
Glasur
  • 100 g Flormelis
  • spsk kogende vand og frugtfarve Væde i alt
overtrækschokolade
  • 100 g groft hakket overtrækschokolade eller chokoladeknapper
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
Ingredienser
Dej
  • 130 g grofthakket mørk chokolade
  • 100 g smeltet smør
  • 2 ÆG
  • 150 g Sukker
  • 175 g Mel
  • tsk bagepulver
  • 50 g hakkede nøddekerner
Glasur
  • 100 g Flormelis
  • spsk kogende vand og frugtfarve Væde i alt
overtrækschokolade
  • 100 g groft hakket overtrækschokolade eller chokoladeknapper
Instruktioner
  1. Sæt oven på 175 grader
Dejen
  1. kom vand i en lille gryde og bring det i kog. placer en større glasskål i gryden over det kogene vand. kom den grofthakkede chokolade i glasskålen - og smelt chokoladen sammen med smørret.
  2. Pisk æg og sukker sammen med en el-pisker, til det er let og luftigt
  3. Bland mel og bagepulver godt sammen og sigt det i æggemassen vend med en dejskraber de hakkede nøddekerner i mel- og æggemassen.
bagning
  1. sæt papirformene i muffins metalformen og fyld hver papirsform 3/4 op med dej fordel resten af dejen i bradepanden.
  2. bag kagerne papirformene i ca. 20 min. bag kagen i bredepanden i ca. 25 min.
muffins glasur
  1. Rør glasuren sammen af flormelis, kogene vand og frugtfarve. kom glasur midt på de afkølede muffins. Fordel glasuren fra midten og ud. drys med sukker pynt på glasuren, mens den endnu er våd.
De små kager med overtrækschokolade
  1. varm lidt vand i gryden. kom overtrækschokoladen i glasskålen og placer den ovenpå gryden. sku ned til svag varme, når chokoladen begynder at smelte
  2. skær den afkølede kage fra bradepanden i små firkanter på 4 x 4 cm. dyp kagefirkanternes top i overtrækschokoladen pynt kagerne med sukker-sølvkugler, men chokoladen endnu er fugtig Andret moffins og de små kager og server

Print opskrift
Hattekage
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
stykker
Ingredienser
Dej
  • 4 ÆG
  • 150 g Sukker
  • 125 g Hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 11/3 tsk bagepulver
Hattebånd og rosem
  • 50 g marcipan
  • 10 g Flormelis
  • frugtfarve Grøn og Rød
  • Flormelis og kogende vand
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
stykker
Ingredienser
Dej
  • 4 ÆG
  • 150 g Sukker
  • 125 g Hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 11/3 tsk bagepulver
Hattebånd og rosem
  • 50 g marcipan
  • 10 g Flormelis
  • frugtfarve Grøn og Rød
  • Flormelis og kogende vand
Instruktioner
det skal du gøre
  1. Sæt ovnen på 200 grader
Dejen
  1. Pisk æggene og sukkeret til en let og luftlig masse
  2. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Sigt mel blandingen i æggemassen og vend det sammen med en dejskraber fyld springformene ca. 3/4 del op med kagedej
  3. Bag kagerne til de er gyldne (ca. 20-25 minutter) åben springformene, tag kagerne ud og lad dem køle af på en bagerist
Hattebåndet og rosen
  1. Ælt marcipan, flormelis og frugtfarve sammen til en smidig masse. lysegrøn masse til et hattebånd og bladene lyserød masse til rosen form
  2. Læg den mindste kage i midten ovenpå den store kage. sigt lidt flormelis over kagen og lim hattebånd blade og rose på med lidt glasur rør af meget lidt kogene vand og flormelis.

Sådan laver du rosen

1. ælt rå marcipan med flormelis og frugt farve rul en 2 cm tyk pølse og skær den i skiver

2. tryk skiver lidt flade i uens facon

3. læg skiverne ind over hinanden

4. rul skiverne forsigtigt sammen i kræmmerhusfacon. buk blomsterbladene udad

5. Form den spidse ende så rosen kan placeres ved siden af det grønne marcipanbånd på hatten. lim marcipanen fast med list glasur


Historier fortælles

Glansbilleder eller ud klippede billeder fra ugeblade og aviser fastgøres til et langt silkebånd med små klemmer. der kan også bruges glasbilleder som også fås i ark med temaer fra eventyr. de fine damer skiftes til at fortælle historier ud fra rækkefølgen af billederne, mens de flittigt beskæftiget med at være kreative.

Hårspænder:

neutrale hårspænder

små blomster

lim og saks

klæbebeetiket med cirkelform eller en lille cirkel af filt

  1. Lim små blomster på neutrale hårspænder
  2. Dæk eventuelt bagsiden af hårspændet med en selvklæbende etiket eller lim en lille cirkel af filt på i stedet.

Armbånd

Saks

kinesertråd/elastiktråd

1 stoppenål

perler

lidt bånd til sløjfer

  1. Tråd en (stoppe) nål med kinsertråd eller elastiktråd. Start med en stor knude på tråden og træk perler på afslut med en knude og bind perlerækken sammen.
  2. dekorer eventuelt med små sløjfer undervejs.

Taske vedhæng

Skævbider

vindsektråd

1 lille vedhæng, eller 1 mindre perle

perler i forskellige størrelser

1 hønsering/nøglering

bånd til sløjfer

  1. Klip med en skævbider vindseltråd i et stykke på 30 cm
  2. fold vindseltråden sammen på midten. træk et vedhæng eller en lille perle på tråden og placer vedhænget eller perlen i bunden af det foldede stykke.
  3. træk derefter begge ender af tråden igennem alle perlerne.
  4. Afslut ved at gå op igennem en hønsering eller nøglering, tilbage ned igen. stram til og sno de nu 4 stykker vindseltråd sammen. træk de to trådender tilbage igennem de øverste perler. Bind en sløjfe af et stykke bånd over vindseltråds-snoningen

Scrapbooking i gæstebogen

De fine damer klipper og klister små hilsener i gæstebogen

1.saks & lim farvet papir/karton køkkenrulle, glansbillede, udstanset blomst og neglelak

2. saks & lim, genbrugpapir, kage serviet, farvet katon, glansbillede, udstanset blomst & neglelak

3. saks & lim, farvet papir/karton, kage serviet, glansbillede udstanset blomst og neglelak

4. saks & lim, farvet silkepapir, genbrugspapir, glansbillede, udstanset blomst og neglelak

5. saks & lim genbrugspapir, motiv fra papirserviet, kage serviet udstanset blomst og neglelak

6. Saks & lim, farvet papir/karton, stofbånd, glansbillede, udstanset blomst og neglelak