Marmorkage



Print opskrift
Marmorkage
En lækker marmorkage den kan være lidt svær at lave, men den smager lækkert. Køb kageudstyr online. Kæmpe udvalg af alt udstyr til kagebagningen. Mærker som Wilton, Guardini og Silikomart.
Forberedelses tid 15 Minutter
Tilberedningstid 45 Minutter
Ventetid 10 Minutter
Antal personer
Personer
Ingredienser
  • 300 g smør stuetempereret
  • 300 g Sukker
  • 8 g vaniljesukker
  • 1 Knps salt
  • 5 æg Str, L
  • 300 g Mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 Spsk kakao
  • 2 Spsk Flormelis
  • 50 ml Mælk
Desuden
  • Blød smør og mel til formen
  • Flormelist til at drysse over
Forberedelses tid 15 Minutter
Tilberedningstid 45 Minutter
Ventetid 10 Minutter
Antal personer
Personer
Ingredienser
  • 300 g smør stuetempereret
  • 300 g Sukker
  • 8 g vaniljesukker
  • 1 Knps salt
  • 5 æg Str, L
  • 300 g Mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 Spsk kakao
  • 2 Spsk Flormelis
  • 50 ml Mælk
Desuden
  • Blød smør og mel til formen
  • Flormelist til at drysse over
Instruktioner
  1. Smør randformen og drys den med mel. opvarm ovnen til 200 grader. kom smøret i en skål med sukker vaniljesukker og salt og pisk det sammen, bland herefter æggene i en ad gangen pisk får hvert æg du kommer i i ca. 20 sek.
  2. Bland melet med bagepulveret og sigt det over smør- og æggemassen. rør det stille og rolig rør derefter dejen til du får en glat dej.
  3. Fyld 2/3 af dejen i formen. rør resten af dejen sammen med kakao, flormelis og mælk og fordel denne dej på den lyse dej. kør med en gaffel gennem dejen oppefra og ned i store spiraler med jævn afstand, så de to deje bliver blandet groft.
  4. bag kagen på den midterste ribbe i ca. 45 minutter. tag den ud af ovnen og lad den køle af i formen i 10 minutter. vend den derefter ud på en bagerist og lad den køle helt af. drys den med flormelis lige inden servering
Recipe Notes

Til en randform (26 Cm ø)

ca. 15 stykker

ca. 340 kcal/1424 kj

Klik for at anmelde den opskrift
[Total: 0 Average: 0]
Marmorkage opskrift

Mangler du en randform kan du købe den her