Vægt og Mål

Er du ny på at skulle lave mad? – er du i tvivl om hvad de forskellige er har jeg her lavet en liste, som kan hjælpe dig. Det er nogle af de mest anvendte ingredienser angivet i vægt. der kan dog være forskel f.eks. er meltyoernes vægt afhængig af kvalitet, fugtighedgrad og grovhed.

Mel og gryn

Hvedemel

Kartoffelmel

Majsstivelse

Fuldkornshvedemel

Grahamsmel

Rugmel

Sigtemel

Kokosmel

Havregryn

Hirseflager

Hvedeklid

Havreklid

Boghvede

Ris, langkornede

Ris, rundkornede

Bulgur

Rasp

1 dl = 60g -1spsk. 10g

1 dl = 70 g – 1 spsk 12 g

1 dl = 50 g – 1 spsk 8 g

1 dl 60 – 65 g

1 dl 60 g

1 dl 50-60 g

1 dl 50-55 g

1 dl = 35 g

1 dl = 30 g

1 dl = 35 g

1 dl 25 g

1 dl 50 g

1 dl 80 g

1 dl = 80 g

1 dl = 90 g

1 dl = 65 g

1 dl = 40-45 g

Forkortelser

g = gram

Kg = Kilogram

dl = deciliter

Spsk = spiseske (altid standard måleske)

tsk = teske (altid standart måleske

knsp = knivspids

bl = blade

ds = dåse

Bdt = bundt

1 boullion = 5 dl vand (terning opløses i vand)